Antonio Ariño

Vicerector de Cultura i Esport
Antonio Ariño

Nascut a Allepuz (Terol, 1953). Catedràtic de Sociologia a la Facultat de Ciències Socials. Llicenciat en Geografia i Història i doctor en Sociologia per la Universitat de València.

La seua investigació se centra en l’àmbit de la Sociologia de la Cultura, Polítiques de Benestar i Teoria sociològica. Va rebre el Premi Nacional d’Investigació amb “La ciudad ritual” (Anthropos). Ha estat director de l’Observatorio de la Participación y Condiciones de Vida de los Estudiantes Universitarios (ECoViPEU). En la actualitat, és director del Institut de Ciències Socials del IAM. Té reconeguts quatre sexennis d’investigació.

Pel que fa a la seva activitat en docència, ha impartit les assignatures de Sociologia General, Teoria Sociològica i Sociologia de la Cultura. A més ha impartit classes al màster en Gestió Cultural i al màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència. Té reconeguts cinc quinquennis docents.

Va ser director del Departament de Sociologia i Antropologia Social, vicerector d’Estudis i Organització Acadèmica, vicerector de Convergència Europea i Qualitat, vicerector de Planificació i Igualtat i en l’actualitat és vicerector de Cultura i Igualtat. Va ser vicepresident de la Federació Espanyola de Sociologia. És membre del Claustre de la Universitat de València.